Gefle – Sundsvall premiärmatch på Gavlevallen

Så var det då äntligen dags för invigning och premiärmatch i form av ett Norrlandsderby mellan Gefle IF  och GIF Sundsvall på Gävles nya fotbollsarena Gavlevallen. Arenan ligger alldeles invid Gavlerinken och är en del av det nya sport- och idrottsområde som håller på att växa fram uppe på Sätraåsen. Nästa bygge är den en multisporthall som ska stå klar hösten 2016.

En hel del byggnation kvarstår på Gavlevallen innan den är helt färdig och vissa brister upptäckte vi från presskåren under första matchen. Mycket är inkörningsproblem och kommer säkert att rätta till sig medan en del andra saker nog kan ses som missar i konstruktionen, som t ex så är det trångt och bökigt för oss fotografer att ta sig från pressrummet och ner på planen. Vi har mycket kamerautrustning att bära på och ska ta oss förbi alla skrivande reportrar som sitter på pressläktaren sen ner för trapporna bland publiken och till sist tränga sig förbi några sittande i publiken för att ta sig till den trapp som slutligen leder ner på planen. Varför är det så svårt för arkitekterna att ha en ordentlig genomgång med pressrepresentanter och få våra synpunkter och förslag innan de ritar nya arenor.

Matchen då, den vanns av Gefle med 3-1 och förste målgörare på Gavlevallen blev Gefles nummer 13 Johan Bertilsson som satte bollen i mål efter bara två minuter och 52 sekunder .

Här är några av mina bilder från matchen, fler är som vanligt levererade till Pic-Agency.

Upp|Kontakta oss|Dela på Facebook|Twittra

Din e-postadress är aldrig publicerad eller utdelad. Obligatoriska fält är markerade *

*

*