Sportfotoworkshop i Gävle 2014

Deltar just nu på en sportfotoworkshop tillsammans med ett gäng fotografer som alla är intresserade av sportfoto. De mest långväga deltagarna är från Danmark.

Vi har kört en del teoripass och i fredags kväll och hela lördagen har vi varit på Gunder Hägg friidrottsstadion i Gävle och fotograferat junior SM i friidrott. Det är mycket att tänka på när man fotograferar på en friidrottsarena, t ex var medveten var man står så man inte är i vägen för någon idrottare och flyttar man sig ett steg bakåt så kanske man kommer ut i någon bana eller i vägen för någon annan.

Sen finns ju kastgrenarna och man vill ju inte ha en slägga eller ett spjut på sig och är man i närheten av en löpstart så gäller det att man inte fotograferar mellan “färdiga” och startskottet för då är det risk för att löparna tjuvstartar på ljudet från kameran.

Här är några av mina bilder från dagen, jag satsade på att jobba med olika metoder för att få rena bakgrunder, med röriga och färggranna bakgrunder så är det lätt att den man fotograferar försvinner i den röriga bakgrunden.

Upp|Kontakta oss|Dela på Facebook|Twittra
  • Alex - Fruktansvärt bra bilder! Lite för få bilder, men kvaliten på dom ni har lagt upp är oerhört hög. Mycket skickligt!12 augusti, 2014 – 18:22ReplyCancel

Din e-postadress är aldrig publicerad eller utdelad. Obligatoriska fält är markerade *

*

*